Wat is Filler

Fillers werken via de huid door het hydratatie-systeem. Het stimuleert de aanmaak van collageen en hersteld het jeugdige volume door ondersteuning van de huidstructuur. Op deze manier vertraagd het tekenen van veroudering en stimuleert de productie van een gezonde, stralende huid.
Een jeugdige huid is rijk aan hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die water bindt, de huid hydrateert en haar zachtheid en volheid geeft. Naarmate we ouder worden, wordt onze hyaluronzuur geleidelijk minder efficiënt en dit leidt tot verlies van natuurlijke elasticiteit. Het hyaluronzuurgel lijkt sterk op lichaamseigen hyaluronzuur. Hierdoor beperkt het de risico op ontstekingsreacties tot een minimum en zorgt dat de resultaten van de behandeling langdurig zijn. Meer dan 10 miljoen behandelingen wereldwijd, gedurende meer dan 15 jaar , bewijzen de veiligheid en waarborgt kwaliteit van het product.

Wat kun je laten behandelen?

* Neus-lipplooien/lachrimpels
* Neus-lip lijntjes
* Marionettenlijn /lachrimpels
* Wangvolume
* Mondhoeken lift
* Lipvolume – Lipcontour
* Kin volume – Kaaklijn

Voor- en nazorg behandeling met fillers

Een behandeling met injectables kan onbewust erg spannend zijn en energie kosten. Wij raden je daarom aan om van te voren voldoende te eten, zodat je suikerspiegel niet te laag is. Als je zwanger bent of een antibiotica kuur volgt kun je niet behandeld worden. Een lipbehandeling kan een koortslip triggeren. Vaak last van een koortslip? Dan adviseren wij om een week voor de behandeling te beginnen met Profylaxe/Zovirax en dit voort te zetten tot minimaal 4 dagen na de behandeling. Als je bloedverdunners gebruikt kun je alleen behandeld worden als je 7 dagen van te voren stopt met inname in overleg met je huisarts. Als je een multivitamine gebruikt, let dan op de hoeveelheid vitamine E die erin zit. Indien die meer is dan 400 eenheden per dag, stop dan het gebruik 1 week voor je behandeling, vanwege het bloed verdunnende effect. Hetzelfde bloed verdunnende effect kan het gebruik van NSAID’S ( bijv. Ibuprofen, Nurofen, Aleve) hebben. Gebruik dit bij voorkeur niet in de 48 uur voorafgaand aan uw behandeling. Paracetamol en Tramadol kunt u rustig blijven gebruiken. Alcohol maakt de kans op een bloeduitstorting of nabloeding groter. Daarom is het beter minstens 24 uur voor een behandeling geen alcohol te drinken

Wat je kunt verwachten

Het herstel van je huid zal vrij snel verlopen. Het uiteindelijke resultaat is een zachte, soepele huid. Na twee weken is het resultaat van de behandeling optimaal. Bij behandeling van de lippen kan dit proces iets langer duren. De kleine injecties kunnen een kortdurende pijn door de prik veroorzaken. Soms wordt bij het prikken een bloedvaatje geraakt waardoor een kleine bloeduitstorting kan ontstaan. De behandelde plek kan na de behandeling gezwollen en rood zijn. Dit trekt meestal na 24 uur weer weg. Het is normaal dat de behandelde plek tot enige dagen na de behandeling gevoelig is of enigszins ‘stijf’ aanvoelt.

Nazorg

Je huid heeft nu vooral rust nodig. Probeer daarom contact met de behandelde plekken zo veel mogelijk te voorkomen, dus ook liever niet wrijven (om de filler niet naar ongewenst gebied te drijven). Het is niet nodig om de behandelde plek te masseren als dit niet is aangeraden door je arts. Geadviseerd wordt om tot 6 uur na de behandeling geen make-up te gebruiken Wij adviseren de eerste 24 uur geen alcohol te drinken. Het gebruik van pijnstillers als ibuprofen en aspirines wordt afgeraden vanwege het stimulerende effect daarvan op blauwe plekken en verkleuringen. Mocht je toch gebruik willen maken van pijnstillers, dan adviseren wij om paracetamol te gebruiken. Bescherm op de dag zelf, na afloop van de behandeling, je huid goed tegen de zon. Wij raden aan om zonnebrandcrème met Sunblock te gebruiken en je huid zo kort mogelijk (liever helemaal niet) bloot te stellen aan de zon. Draag zo nodig ook een goed beschermende zonnehoed. Ga de eerste week niet naar de sauna of intensief sporten.